abigail sykes, journalist

startsida
meriter
arbetsprover
referenser
kontakt

Jag heter Abigail Sykes och är frilansande journalist, lärare och översättare med fokus på omställningen till ett hållbart samhälle, i nätverket Omställningsbyrån. Bland mina kunder finns tidningarna Land och Landets Fria Syre, Ordfront Magasin samt webbtidningen Extrakt.

I november 2019 översatte jag boken We need to talk about aviation: a guide to having climate conversations från svenska till engelska på uppdrag av Chalmers tekniska högskola. Den finns att ladda ner gratis via länken ovan.

I maj 2019 publicerades boken Omställningshandboken - Guide till att skapa blomstrande lokala gemenskaper som jag översatt från engelskan på uppdrag av Omställningsnätverket. Den finns att ladda ner gratis via länken ovan.

I oktober 2018 publicerades boken Omställningsrörelsen - Globala utmaningar, lokala lösningar, där jag är redaktör. Boken innehåller texter av mig och andra som varit publicerade i Landets Fria Tidning, numera Landets Fria Syre.

2018 undervisade jag i hållbarhet, journalistik och sociala medier på Holma folkhögskola i Höör/Lund. 2012-2014 arbetade jag deltid som lärare i medborgarjournalistik på Glokala folkhögskolan i Malmö (se wikin här) och jag anlitas regelbundet för workshops, föreläsningar eller intervjuer om medborgarjournalistik, journalistik och media.

Jag har läst Programmet för medieproduktion och journalistik på Högskolan i Kalmar och sommaren 2005 tog jag min kandidatexamen i journalistik. Förutom min utbildning i journalistik har jag bland annat läst kurser i kulturjournalistik, medie- och kommunikationsvetenskap till c-nivå, vilket motsvarar en informatörsutbildning, samt två år på estetisk linje på folkhögskola med bland annat fotografi.

Jag är godkänd för f-skatt, har B-körkort och är en kompetent fotograf.

Ett foto på Abigail Sykes

Jag är 39 år gammal och föddes i Nya Zeeland. Jag har engelska som modersmål men har bott i Sverige sedan 1989 och talar och skriver lika bra på svenska.

Webbplatsen senast uppdaterad 2019-11-20.